Projecten

De projecten waaraan wij werken, krijgen wij van Gered Gereedschap Amsterdam het landelijke coördinatiecentrum. Daar vindt de landelijke projectcoördinatie plaats, de beoordeling van en de toewijzing aan één of meerdere werkplaatsen voor uitvoering.
Het merendeel van de projecten waaraan wij hebben meegewerkt was bestemd voor landen in Afrika.
Zo hebben wij meegewerkt aan projecten in Kenia, Uganda, Siérra Leone, Malawi, Ghana enz. Deze projecten worden veelal aangevraagd in Amsterdam door organisaties die lokaal bezig zijn in het ontwikkelingswerk, de zending of het missiewerk. De meeste projecten zijn bestemd voor het opzetten of uitbreiden van opleidingen aan veelal kansarme groeperingen.
Naast de projecten via Amsterdam zijn er ook kleinschalige projecten die wij uitvoeren voor soms lokale Nijkerkse initiatieven. Zo hebben wij een bijdrage geleverd in de vorm van opgeknapt gereedschap aan:

• De zeeverkenners geholpen aan gereedschap na de brand,
  • Scouting Kilian van Renselaer gereedschap voor onderhoud,
  • Handgereedschap aan vluchtelingen welke in Nijkerk zijn komen wonen,
  • Een project van Open Doors in Noord-Irak,
  • De organisatie Viae Vitae voor een project op het voormalige Celebes,
  • Timmerdorp Hoevelaken voorzien van gereedschap voor de jeugd
  • Heeten Hulpgoederen Centrum Philipijnen ( HHCP)

dsc_0039

Gered Gereedschap Nijkerk © 2016 - 2017