Over ons

Sinds 2003 is er in Nijkerk een werkplaats van Gered Gereedschap. Het resultaat is dat we nu sinds februari 2016 na enkele verhuizingen onderdak hebben gevonden in een gedeelte van het pand van ’s Heeren Loo achter de Kringloopwinkel Goed Bezig.
We werken daar met 13 vrijwilligers die op jaarbasis samen ca. 4000 uur aan het opknappen van gereedschap besteden. Dat zijn ongeveer zo’n 3500 stuks gereedschap per jaar.
Gezien de mogelijkheden die we hebben in onze werkplaats beperken we ons tot het opknappen van handgereedschappen. Dit kan gaan om gereedschap voor een timmerman, een elektricien, een automonteur, enz. Indien wij gereedschap krijgen aangeboden dat niet in onze werkplaats kan worden behandeld dan sturen we dat naar een collega werkplaats. Er is maar weinig gereedschap dat geen bestemming kan krijgen. Ons hoofddoel is gereedschap op te knappen voor projecten die door de centrale organisatie in Amsterdam worden beheerd. Daarnaast leveren we op verzoek ook regionaal gereedschap voor goede doelen.

Gered Gereedschap Nijkerk © 2016 - 2017